Експерти от БАН: Данни на ЦРУ показват 800 хил. мъртви души у нас

51806
Експерти от БАН: Данни на ЦРУ показват 800 хил. мъртви души у нас
Снимка: БГНЕС

В България има много повече мъртви души по избирателните списъци, с които се правят гигантски манипулации и се използват, за да се определя кой ще дойде на власт. Това твърдят от Центъра за демографска политика и Демографския институт при БАН.

Експертите твърдят, че имат данни от ЦРУ, които доказват какво е положението с нашите избирателни списъци. Според статистиката на ЦРУ в България живеят 6,924 млн. души, а не близо 7,5 млн. души, както сочат българските данни. Това означава, че в списъците има 796 хил. души, които всъщност не съществуват и са фантоми. Дори НСИ признава за наличието на такива хора, но ги брои за 475 хил. души, посочва проф. Никола Алтънков.

Близнашки: Сложен е край на "мъртвите души"

Явлението "мъртви души" отдавна е преодоляно и в изборните списъци са включени пълноправни български граждани с активно избирателно п...

Тази фрапираща разлика се използва много умело при броенето на гласовете, смятат от ИДР. И се аргументират – кой брои гласовете на избори? Това е „Информационно обслужване” (ИО). Тази огранизация е създадена през 1970 година лично от Тодор Живков, а в ново време на два пъти имаше опити да се прави конкурс за други фирми, които да броят гласове, припомнят експертите. Първият път конкурсът спечели фирма „Деметра”, която се оказа дъщерна фирма на „Информационно обслужване”, а във втория случай самото ИО спечели, каза професорът.

Нека не забравяме няколко знакови случая на „нагласяване” на изборни резултати – през 90-те години две коалиции не бяха пуснати в парламента, като им дадоха 3,95%. Когато НДСВ отиде на избори, Симеон Сакскобургготски взе 120 мандата и не можа да направи самостоятелно правителство. На последните избори ГЕРБ взе 97 мандата, а „Атака” – 23 и това не е случайно, смята проф. Никола Алтънков.

В заключение те казаха, че се опасяват от масово гласуване по два пъти в Турция и в България. Питаме ЦИК и Външно министерство – какви мерки са взети, за да се проверяват декларациите, които се подават, че не си гласувал на друго място, казаха експертите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com