"Цветът на хамелеона" с 13 номинации за българските Оскари

8768
"Цветът на хамелеона" с 13 номинации за българските Оскари

Режисьорският дебют на оператора Емил Христов "Цветът на хамелеона" е филмът с най-много номинации за тазгодишните награди на Българската филмова академия.

Черната комедия-трилър получи общо 13 номинации за "българските Оскари", включително за най-добър игрален филм, режисура (Емил Христов), сценарий (Владислав Тодоров), главна мъжка роля (Руши Видинлиев) и главна женска роля (Ирена Милянкова).

Руши: Още съм с Таня Илиева

Руши Видинлиев призна пред списание „Ева”, че все още не се е разделил с топмодела Таня Илиева. Зведната двойка е заедн...

Изпълнителният продуцент на филма Владимир Андреев е изразил радостта на екипа от полученото признание, но и своето разочарование, че операторът Крум Родригес е пропуснат от академията, още повече че българските и чуждестранните кинокритици са обединени около мнението за световното ниво на операторското майсторство в продукцията.

Останалите номинации са за поддържаща мъжка роля (Руси Чанев), поддържаща женска роля (Касиел Ноа Ашер и Светлана Янчева), филмова сценография (Пролет Георгиева), художник по костюми (Армавени Стоянова), филмов монтаж (Александър Етимов), звукорежисьор (Слетлозар Георгиев) и режисьорски дебют в игрален филм (Емил Христов).

"Цветът на хамелеона" е първият български филм от 35 години насам, селектиран от световноизвестния нюйоркски Музей на съвременното изкуство - MoMA, а режисьорът Емил Христов беше включен в престижната селекция на списание Variety "Десет европейски режисьори", припомнят разпространителите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com