Посланици в подкрепа на гей парада

11179
Посланици в подкрепа на гей парада

Бихме искали да изразим своята подкрепа за всички, които ще участват в петия ежегоден парад София Прайд на 30 юни 2012 година. Това се казва в изявление на редица посланици на чужди държави у нас, разпространено от американското посолство.

"Това събитие дава възможност да се застъпим за човешките права и толерантността, да честваме разнообразието и да заклеймим хомофобията. Парадът София Прайд прави по-видима общността на онези българи, които са лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър (ЛГБТ), и изпраща на хиляди млади хора в цялата страна - гей и лесбийки - важно послание: "Вие не сте сами!"

По цял свят по време на Прайд инициативите хората с традиционна и с различна ориентация стоят редом в защита на принципа, че всички граждани трябва да имат еднакви права: правата да живеят, да обичат и да работят без страх от дискриминация. Ние все още не сме постигнали тази цел, затова призоваваме всички хора, както и местните и национални лидери, да изразят своята солидарност, като се присъединят към парада София Прайд. Пожелаваме на всички спокоен и щастлив Прайд", заявяват още посланиците.

Изявлението е от посланик Гийермо Азрак - посолство на Аржентина, посланик Герхард Райвегер - посолство на Австрия, посланик Джонатан Алън - Британско посолство, посланик Кааре Янсон - посолство на Кралство Дания, посланик Матиас Хьопфнер - посолство на Федерална република Германия, Шарже д`афер Рае Веркоранта - посолство на Финландия, посланик Филип Отие - посолство на Франция, Шарже д`афер Рини Бус - посолство на Кралство Нидерландия, посланик Тове Скарстейн - посолство на Кралство Норвегия, Шарже д`афер Дамир Ковачевич - посолство на Република Сърбия, посланик Джеймс Уорлик - посолство на САЩ.

Редактор: Георги Иванов

"София Прайд": Шествието на националисти може да бъде забранено

Законът за събранията, митингите и манифестациите (чл. 12, ал. 2) изрично казва, че кметът на общината може да забрани провеждането н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество