Полша към Русия: Простете ни, извинете ни, пребиха ви идиоти

5400
Полша към Русия: Простете ни, извинете ни, пребиха ви идиоти

Мнозинството поляци не са съгласни с атаките срещу руските фенове. "Газета виборча" - вестникът, който никога не е спестявал историческите истини, но не се е стремил и да разпалва историческа вражда напр. с публикуването на снимки на футболисти в униформи от времето на войната срещу Червената армия, публикува извинение към руснаците.

"От името на всички прекрасни момчета и момичета моля приемете искрени извинения заради идиотите, които ви нападнаха без повод" - е съдържание на послание, което светкавично се разпространява в мрежата, пише "Газета виборча", цитиран от kafene.net.

"Извиняваме се от името на тези, които ви нападнаха без причина. Винаги сте добре дошли тук, срам ни е за тези немногобройни безмозъчни идиоти, които за жалост са поляци" - се казва в посланието.

В интернет форумите поляци също изразяват съжаление за действията на футболните хулигани преди  мача Полша-Русия във Варшава.

"Вместо да поправим имиджа на Полша в чужбина, ние го съсипваме. Пълна компрометация! Организираме международно събитие, каним чужди гости и не успяваме да гарантираме сигурността им. Освен това ги  бием. Милиардите, хвърлени за лъскане на имиджа ни, са си направо хвърлени на вятъра", цитира вестникът едно от мненията.

"Срам ме е, защото сега страната ще бъде идентифицирана със стотина тъпанари", гласи друго мнение.

По време на похода на руските фенове към Националния стадион във Варшава преди мача вчера се стигна до сериозни сблъсъци.

Провокираха ги полски футболни хулигани, които атакувана спокойните в началото руснаци, пише "Газета виборча" и подчертава, че световните медии са посочили поляците като провокатори на сблъсъците.

Грабни топката на звездите с Euro2012.actulano.com

Искаш ли да си като звездите от Евро 2012? Да се докоснеш до топката, с която играят Шевченко, Роналдо, Торес, Ибрахимович и всички о...

В същото време руската футболна федерация може да понесе наказание заради транспаранта, който руските привърженици разпънаха на трибуните на стадиона във Варшава по време на мача с Полша снощи (1:1).

Домакините на европейското първенство от Полша претендират, че банерът е оскърбителен за страната и подали жалба в УЕФА, съобщи сайтът sport.pl.

Както е известно, руските запалянковци разпънаха огромно знаме с надпис "Това е Русия" на фона на средновековен воин с меч в ръцете.

Предполага се, че изобразеният воин е Дмитрий Пожарский - водач на народното опълчение, освободило Москва от полско-литовските окупатори през 17-и век.

Издигането на флагове и плакати, на които има политически изображения, са забранени.

Пике и Шакира чакат дете

Испанският защитник Жерард Пике е получил най-големия подарък на път за Евро 2012. Играчът на Барселона ще става татко за първи път, т...

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com